Conference starts in:

News & Twitter

« Back to News Overview

Robert M. veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs

Robert M. veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs

Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, is vrijdagochtend in hoger beroep veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs.

Die uitspraak heeft het Amsterdamse gerechtshof gedaan. M. mag pas aan zijn tbs-behandeling beginnen als hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten.

In tegenstelling tot vorig jaar bij de rechtbank, toen M. een bekertje water naar de rechter gooide, hoorde hij vrijdag de uitspraak schijnbaar onbewogen aan.

Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden in hoger beroep opnieuw 20 jaar plus tbs met dwangverpleging. De rechtbank veroordeelde de 29-jarige kinderoppas en crèchemedewerker vorig jaar tot 18 jaar en tbs voor het misbruik van 67 zeer jonge kinderen. M. was aanwezig bij de uitspraak.

De behandeling van de grootste zedenzaak in de Nederlandse geschiedenis bij het gerechtshof in Amsterdam leverde weinig nieuwe inzichten op. M., die toegaf 87 kinderen te hebben misbruikt, werkte mee aan nieuw psychisch onderzoek, maar ook de nieuwe experts concludeerden dat de geboren Let verminderd toerekeningsvatbaar is voor het misbruik en adviseerden tbs op te leggen.

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/3407871/robert-m-veroordeeld-19-jaar-cel-en-tbs.html


« Back to News Overview
© EUCCAN  -  European Conference on Child Abuse and Neglect
25-27 May 2016  -  Amsterdam  -  the Netherlands
Email: info@euccan.eu  -  Twitter: @euccan